HTML

Belgaságom Története

Olyan ember, hogy belga, nincs is, mert ugye vagy flamand, vagy vallon az istenadta. Néhányan mégis elhatároztuk, hogy mi azzá válunk! Igazi belgává! Kemény munkával, hittel, sörnyitóval.

Friss topikok

  • puszinyuszi: De miért lett időközben gofri a waffelből??!! (2012.12.03. 10:35) Kis Gofriológia
  • zsoci: Lehet , hoznak egy TV-t a távirányitóhoz. (2012.10.19. 20:07) Internyet
  • zsoci: A Gare du midis piaccal óvatosan bánnék. Lehet mi választottunk rossz napot, de én ott egy árva he... (2012.09.10. 13:15) Hétvégi belgulás

A belga különítmény

2012.09.06. 22:19 Don Piccolo

Ha lesz egyszer valaki, aki elolvassa ezeket a bejegyzéseket és nem ismert még minket korábban, talán jó ha tisztában van a történetekben szereplő karakterek alapvető tulajdonságaival, erősségeivel és rigolyáival. Következzék hát a szereplők leányregényekben megszokott plasztikus bemutatása.

Az expedíciós csapat hadtáposa, a testi és lelki fejlődésünk lánglelkű felvigyázója, a családi béke olíva és szőlőmag olajjal felkent őrzője, minden élő és holt nyelv megtanulója, a művészettörténet és a muffin sütés koronázatlan királynője, gyermekeim anyja, az Asszony. Szigorúan összevont szemöldöke kék szemeket és félénk természetet takar. Aki ismeri, tudja, hogy nála nyulabb mókuslelkű bogárvirágot még nem hordott a hátán a föld. Hajnali kettőkor is könnyedén összedob egy római köményes - savanyúkáposztás - mangóhabos muffint egy vödör olivaolajos fagyival és zsájás májpástétommal körberakva, illetve képes az utcában megtalálni az egyetlen helyet ahol az autója el tud sülyedni a félig fagyott sárban, ahova aztán mosolyogva kiküld, hogy ássam ki. 

A csapat legveszélyesebb tagjai, akik a pszichológiai hadviselés eszközeivel bárkiből képesek kihozni a benne lakozó állatot. Ha kell erőszakot is alkalmaznak, főleg egymáson, illetve az őket körülvevő értéktárgyakon, épületeken, állatokon, embereken és magasztos eszméken. Akit nem sikerül azonnal az őrületbe kergetniük, azt elbűvölik, elaltatják az éberségét, majd leöntik valamilyen forró, ragacsos itallal, esetleg rálépnek a laptopjára, vagy kiharapják a lépét. Ők a fiaim, 3 és 7 év között szóródó életkorban.

A csapat brigadérosa, a nyilvánvaló stratégiai tévedések kiagyalója és makacs megvalósítója, akinek több köze van az informatikához mint amit az informatikusok csonkolásos kínzások nélkül önként bevallanának, az én vagyok. Kedvelem a verekedős sportokat, a belga és más söritalokat, egyik kedvenc időtöltésem az előbb felsorolt személyek csetlés-botlásait megmosolyogni (értsd: kiröhögni), már amikor épp nem az én laptopomat öntik le csokis céklalevessel. De a srácok profik, nem szoktak hibázni. 

Nos, ez a kicsiny, ámde veszélyes különítmény most mélyen behatolt a belgák féltve örzött világába és készen áll, hogy megszerezze a tudást, amitől belgává válik az egyszerű halandó.

Szólj hozzá!

Címkék: csapat tagok különítmény

A bejegyzés trackback címe:

https://belgasagom.blog.hu/api/trackback/id/tr784760128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása