HTML

Belgaságom Története

Olyan ember, hogy belga, nincs is, mert ugye vagy flamand, vagy vallon az istenadta. Néhányan mégis elhatároztuk, hogy mi azzá válunk! Igazi belgává! Kemény munkával, hittel, sörnyitóval.

Friss topikok

  • puszinyuszi: De miért lett időközben gofri a waffelből??!! (2012.12.03. 10:35) Kis Gofriológia
  • zsoci: Lehet , hoznak egy TV-t a távirányitóhoz. (2012.10.19. 20:07) Internyet
  • zsoci: A Gare du midis piaccal óvatosan bánnék. Lehet mi választottunk rossz napot, de én ott egy árva he... (2012.09.10. 13:15) Hétvégi belgulás

Kis Gofriológia

2012.12.02. 12:25 Don Piccolo

gofrik.jpgKevés dolog van, ami belga szívünknek olyan kedves lenne, mint a gofri (erre a posztra az Asszony inspirált, így a sört most nem részletezem). A gofri olyan, mint a kurtizán mesterség: bár a formája változik, a lényege, az erkölcstelenség iránti szimpátia és az állatias vágyakra építő egyszerű marketing változatlan.
Természetesen mi is igyekszünk fölfedezni a gofriban (belga habitus illetve származás alapján vagy gauffre, vagy waffel) rejlő egészség-károsítási lehetőségeket, és fölkerestük azokat a helyeket, ahol a szakirodalom szerint érdemes megkísérelni a gofrievés általi öngyilkosság elkövetését. Szemben a brüsszeli utcákon tobzódó turista hordákkal, egy igazi belga nem ad-hoc módon repeszti meg a zsigereit a vajas-lisztes-tojásos-tejes-cukros masszából autós gumiszőnyeg formátumra sütött édességgel, hanem szisztematikusan, a napszaknak, a bolygók és a gasztroenteorológusok együttállásának megfelelően választja ki hol tesz kárt a hasnyálmirigyében.
Az liége-i (kelttésztás, sűrübb, epegörcs esélyes) és a brüsszeli (lágyabb, könnyebb tészta, amit hogy ne maradjon le, gyakrabban cuffantanak meg tejszínhabbal, csokival, sziruppal, disznózsírral, szalonnapörccel, sózott heringgel)  alaptípusok kaphatóak általában a brüsszeli utcákon. De a vájt-gyomrúak ismerik még ezeken kívül olyat, hogy flamand, namur-i, meg ilyesmik, amelyek eltérhetnek mind alapanyagban, mind állagban, mind ízesítésben. És ezek csak a belga alaptípusok, mert ugye amerikai ipari kémek ellopták a recepteket, azóta eszik az amcsik az “amerikai palacsintát” juharsziruppal és ropogós bacon szeletekkel, amely önmagában olyan perverzió, ami jelentős részben magyarázhatja az amerikai társadalom sikerességét.
A belgává válás útján mi is eljutottunk arra a pontra, amikor megvettük az elő családi méretű (2x2-es mátrix) gofrisütőnkket, azóta a hétvégi reggelik egyik gyakori, fajsúlyos szereplői a különféle gofri variációk. A mai alkotás az Asszony kreativítását dicséri: máklisztes gofri, amit azért ízlés szerint megbolondítottunk csokipudinggal. De volt már mangós, banános, alap-brüsszeli lekvárral, stb.
Érdemes megfigyelni az egyik gofrin látható egészséges kismajom fogazatból származó lenyomatot - ez a minimális veszteség amit a gofri másfél méteres mozgatása során elszenved.
És hát a végeredmény:

gofrieves1.jpg

gofrieves2.jpg

Még egy kis kiegészítés a mai napra: Samu fiamból előtört a főállású önsorsrontó. Reggel az ágyon tigrisbukfencezés közben képenrúgta magát (erre azért nem sok ember lehet képes), majd az ebédre várakozás unalmát elűzendő egy karton dobozból próbált géppuskaállást kifaragni és közben majdnem levágta a bal mutatóújját egy ollóval. Az alant látható emberi roncs rettenetes üvöltése miatt elrendelt evakuációt azóta lefújták Brüsszelben, az emberek visszatértek a lakóhelyükre és immár békésen lebeg a mákos gofri illata a város felett.

sebesult.jpg

7 komment

Címkék: waffel gofr makos sebesules

A bejegyzés trackback címe:

https://belgasagom.blog.hu/api/trackback/id/tr324942684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.02. 19:00:16

nagyon jó dolog a gofri, vagy 20 éve ismertette meg velem egy általános iskolás tanítónéni, azóta havonta legalább 1x alkalmat kerítek rá, hogy egyek.

Lehet még ma is készül egy kevés, meghoztad a kedvem. :D

Don Piccolo 2012.12.02. 19:46:18

Lehet, hogy a maganeletedben vajkalok ezzel, de megis megkerdem, miert eszel havonta min. Egyszer tanitonenit?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.03. 08:36:55

@Don Piccolo: :D gofrit eszem, bocsi, nem voltam elég egyértelmű.

céerem 2012.12.03. 09:40:36

Nem vagyok egy gofri rajongó, de a belgák istenien készítik. Még "natúron" ízesítés nélkül is finom!

puszinyuszi 2012.12.03. 10:35:52

De miért lett időközben gofri a waffelből??!!
süti beállítások módosítása