HTML

Belgaságom Története

Olyan ember, hogy belga, nincs is, mert ugye vagy flamand, vagy vallon az istenadta. Néhányan mégis elhatároztuk, hogy mi azzá válunk! Igazi belgává! Kemény munkával, hittel, sörnyitóval.

Friss topikok

  • puszinyuszi: De miért lett időközben gofri a waffelből??!! (2012.12.03. 10:35) Kis Gofriológia
  • zsoci: Lehet , hoznak egy TV-t a távirányitóhoz. (2012.10.19. 20:07) Internyet
  • zsoci: A Gare du midis piaccal óvatosan bánnék. Lehet mi választottunk rossz napot, de én ott egy árva he... (2012.09.10. 13:15) Hétvégi belgulás

Internyet 3.0 - befejezés

2012.11.26. 16:11 Don Piccolo

Becses olvasók, csak hogy tudjatok aludni féldoboz eunoktin és liter barackpálinka koktél nélkül is: lassan a végére érünk a Balgakommal vívott küzdelemnek. Bár nincs hepiend, és csapataink harcban állnak a végeken, a harc intenzítása csökken és ha nem lesz komolyabb attrocitás, megmerevednek a frontvonalak és szóba kerül a tűzszünet.
Ott hagytuk abba, hogy jött a szerelő. Az asszony elmondása szerint küzdött is szegény balga, mint pedikűrözött malac a jégen, de végül úgy ment el tőlünk, hogy lett netünk. Mikor az asszony fölhívott ezzel a hírrel, én bementem az első néhány templomba, mecsetbe és zsinagógába hálaimákat rebegni, azonnal böjtölni kezdtem, kopaszra borotváltattam a fejemet és elégettem a MOBIB card-omat (helyi BKV bérlet) áldozatként a pogány isteneknek.


A netünk azóta is kitart, sőt, működik a Fon accountunk is (ez egy jópofa dolog, a Balgakom lejattolt egy "szervezettel" akik a wifi hálózatok közösségi megosztását tartják a társadalomfejlődés ideális eszközének. Így ha az ember engedélyezi, akkor a balgakomos router a privát hotspoton kívül futtat egy publikus Fon hotspotot is limitált sávszélességgel, cserébe mi is használhatjuk az összes Fon hotspotot világszerte. Ez Brüsszelben télleg működik, van vagy ezercsillió Fon hotspot városszerte, ami kb lefedi az összes helyet ahol megfordulok).
Az iPad-hez adott microSIM-et azóta sem sikerült még működésre bírni, de emiatt csak ritkán ráng a szemöldököm, a telefonom elég okos ahhoz, hogy ellásson nettel ha kell - és véletlenül nincs Fon spot a közelben.
Mégegy kisebb porszemecske nyikorgatja a gépezetet: a netes ügyintézésre szolgáló oldalon mászkálva több mint száz eurónyi net fogyasztást látok nyilvántartva a telefonszámom mellett. Oda van ugyan írva, hogy ez csak tájékoztató jellegű, és nem veszi figyelembe a kedvezményeket (a csomagban amit rendeltünk van ugye grátisz mobilnet használat), és ezidáig 1,5-2 hónap alatt nem is számláztak ki ilyet, de kissé gyanakvó vagyok már... Meg az előfizetésemhez kapcsolódó szolgáltatások közt sem látszik semmilyen netes csomag (csak az alap, kilobájtonként add ide a fél veséd típusú), szóval nem tiszta, hogy mikor kopogtatnak a balgakomosok egy marhafaggyúba mártott csekkel. De nem baj, oda van készítve a skoda féltengely az ajtó elé, és burjánzik bennem az egészségesnél sokkal mélyebb gyanakvás, tehát minden adott a konfliktus további eszkalálódásához.
De most még béke van, és csend, olyan vihar előtti.

Szólj hozzá!

Címkék: internet belga belgacom

A bejegyzés trackback címe:

https://belgasagom.blog.hu/api/trackback/id/tr894926626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása